miercuri, 19 iunie 2013

Jupiter In Rac - Horoscopul zodiilor


Intrarea a Jupiter intr-un nou semn astral este Intotdeauna un eveniment mare, deoarece trecerea sa stimuleaza si raspnadeste  sansa si oportunitate zodiei respective,  In toate domeniile de existenta: munca, finante, iubire, etc.
 Intrarea sa deschidea sezonul zodiei respective, transformand-o in vedeta anului!
 Si asa putem sa spunem acum si despre  nativii din Zodia Rac: E momentul vostru! Sunt 12 luni in care puteti sa demararti tot felul de proiecte, aveti oportunitati de  a sadi  realitati constructive pentru voi, cu acesta ocazie nu va veti mai intalni decat peste 12 ani! Profitati acum si construiti o alt plan existential, mai bun, mai frumos! Jupiter va fi calauza si suport, nu aduce “produs finit”, dar aduce oportuniatati de a-l dobandi.
 ….Sau pana mai ieri, asta era regula!
     

                                         Jupiter In Rac, o provocare pentru toate zodiile!
                                                          Textul inegral este aici!
Sa vedem, la nivel general, despre ce tip de provocare vorbim, pentru fiecare zodie in parte!




Berbec - Jupiter va fi in cuadratura cu Soarele tau si va raspandii efecte in cea de-a 4-a casa astrala. Asta inseamna ca problemele de familie, in special, sunt cele care urmeaza sa fie solicitate de acest tranzit al lui Jupiter in Rac. Acest transit de  12 luni, poate aduce fel de fel de moutati in acest sector ce pot fi resitimte diferit, de la nativ la nativ. Poate marca un pas important catre desprinderea de acasa, gospodarie sau mediul familial. Nu intotdeauna se  pune in discutie plecarea fizica de acasa, desi poate sa fie si acesta un detaliu, ci mai degraba este o miscare mentala  si o schimbare in caracter, o mutare intr-un alt plan e constiinta sau abordarea notiunii de familie in mod diferit; sunt multe modalitatile de a fi “parte din familie” ce se pot distinge acest moment astrologic.
Cumva, pentru unii dintre voi, este nevoia de a taia cordonul ombilical care va  uneste excesiv de  anumite obiceiuri, reguli, conditii, menatilitati provenite din mediul in care v-ati nascut si incepe o perioada importanta de crestere si maturitate. Sunt nativi care de acum isi incep zborul de acasa, pentru propria lor individualitate si acum, mai mult ca niciodata, pot sa faca dovada a “cine sunt cu adevarat” cand vor trebui sa faca primele zboruri fara a mai fi asistati din  umbra!
 In vara anului 2013 este un moment de tensiune, pentru ca Marte si Jupiter se opun lui Pluton si marile discutii sunt legate de cariera si de imaginea sociala. Cumva, alegerile voastre nu sunt conforme cu ale familiei sau, este un moment de sinceritate fata de ceea ce va doriti voi cu adevarat. Toate aceste provocari, prin evenimentele ce pot sa intervina, sunt  de fapt, ocazii reale de a  da afront cu propriile nevoi, libertati, necesitati. Fiti doar atenti la tot ceea ce traiti si in loc sa vedeti obstacole in altii/altceva, mediatati profund  asupra problemei; puteti avea surpriza sa va dati seama ca va sabotati singuri ascensiunea catre ceea ce va doriti sa fiti si sa aveti.
 Cat Marte va sta in Balanta, adica in sectorul casniciei si al parteneriatelor, va determina o activare a lui Jupiter, In aspect discordant, aducând provocari iesite din comun In plan familial, profesional si partenerial. Este un aspect incordant de natura participativa; cere implicare si actiune diplomata. Exista lucruri care se cer a fi clarificate Impreuna cu cei dragi, familia intreaga si tot ce tine de ea ( persoanele componente si bunurile familiei), pe de o parte… si partenerul de viata, pe de alta. Sunt multe motive sa exista o reintoarcere “la vatra” pentru cei plecati in zone indepartate si un “restart” in locurile de bastina!

Taur - Jupiter formeaza un sextil cu Soarele tau, se va activa cel de-al 3-lea sector de viata.  Influeta se va simtiii in tot ce semnifica jovialitate, pozitivitate si armonie din jururul tau. Indeamna ca relatia dintre tine si mediul tau Incepe sa produca combustibil pentru gândire, reflexie, observatie; indentificare, decodificare, memorare si redare de informatie. Pe scurt… comunicarea este prezenta in tot si toate. Sub orice forma ai alege, este momentul tau sa  impartaseasesti propriile conculzii.
Asa ca scrie, picteaza, canta…. exprima-te intr-o maniera!
 Jupiter va activa in sfera perceptiei senzoriale si modul in care vei putea interpreta ceea ce traiesti, este dat de o serie de  distorsiuni obiective si subiective. Daca vrei, tot ceea ce poti sa experimentezi in urmatorul an, poate fi “indosariat”in contul experientei tale in functie de cum alegi sa cataloghezi evenimentele. Totul tine de optica ta asupra lor. Si aici, Jupiter, poate sa iti dea o nota  de optimism, de grandoare. Poate cumva, sa amplifice importanta unor detalii, ca o “lupa gigantica” care, in trecere prin viata ta, mareste mult lucrurile din jur.
Si asta poate fi extraordinar, pentru ca acum vezi detalii ce nu iti sareau in ochi prea usor. Ai ocazia sa cosi fire invizibile si sa conectezi realitati ce pana acum nu pareau ca fac parte din acelasi lucru. Intre noi fie vorba, nimic nu este separat de nimic, insa… acum ai sansa sa vezi sincronicitatile!
 Daca a existat un mediu ostil sau neplacut, o relatie dizonata cu fratii sau rudele mai tinere, acum poti gasi instrumente pentru o re-evaluare a situatiei si apoi adoptarea unei solutii mai bune.
Jupiter, acompaniat de Luna Neagra, te poate ajuta sa te exprimi Intr-un mod de operare diferit de obicei: exista posibilitatea de a percepe mai bine ceea ce te Inconjoara, sa evaluezi “pro si conta”-ul util in orice situatie si  sa iti exprimi pe deplin punctul de vedere/ tehnicile/ strategiile de solutionare.
Prin urmare, creste carisma si empatia, capacitatea de a percepe pe altii, si de a comunica prin cele patru corpuri ale tale: mental, emotional, spiritual si fizic.  De e rau sau bine, acest lucru te poate duce spre a  descoperi parti conexe ale unei experiente si acest fenomen te poate duce catre maturizarea relatiilor tale, de toate tipurile. Va exista o anumita predispozitie de a calatori; miscarea In general se poate amplifica. Ai putea fi, de asemenea, Impins de a cumpara un nou mijloc de locomotie sau invers: pentru abandonarea masinii si de a folosi transportul public. In aceasta pozitie, sunt, de asemenea, favorizate activitati sportive si o anumita pronuntare a activitatii fizice.
Provocarea, asadar,  se pregateste pentru tine este de a re-evalua mediile din jurul tau, si cu predominanata in domeniul muncii ( colegi si sefi, atributii si sarcini zilnice), incepand de la sfarsitul anului, cand Marte a intra in Balanta. Sunt multe momente de actiune care se cer la locul de munca si…aceste iti pot solicita intens capacitate de a fi un bun diplomat si de a  rezolva situatia echitabil.  Priveste aceste puncte de coeziune cu emotie si inteligenta, lasa noul sa se exprime si  probabil va trebui sa dei la o parte o  versiune negativa pe care o ai fata de nume situatii sau persoane; si poti vedea cum ei  pentru ca ei vor demonstra calitatati neasteptate, in mod  neasteptat.

 Gemeni- Jupiter formeaza un semisextil cu Soarele tau si va energiza sectorul al 2-lea. In cazul In care in tranzitul anterior, cat  Jupiter a stat in zodia ta, nu a acordat cadouri si bunuri materiale, acum vine momentul sa compenseze acest lucru. Sigur, conteaza si cat de mult ai sadit asta  in anul ce a trecut;cat de mult ai pus bazele unor noi realitati finaciare!
Ai in fata ta 12 luni in care Jupiter iti poate aduce recompensele muncii de pana acum, transformate in bani; in acei bani care vin in viata ta in forma unui venit sigur, constant, castigat din efortul tau propriu si din talentele/cunostintele tale proprii. Si aici, in cest sector de viata energizat de Jupiter se pune problema satisfactiilor, bucuriilor (rezultanta anilor trecuti) la cele  patru niveluri.
 Vin recompense ce sunt produse ale creatiilor tale mentale, emotionale, spirituale …ce pot imbraca diverse forme si pot sosi in viata ta pe diferite cai, mijloace. Dar  sosesc si recompensele de ordin material( bani si bunuri) pentru ca ele sunt un produs al corpului tau fizic.
Si, daca ai plantat intentii  adecvate, acum ele se reintorc si te rasplatesc .
Dar pentru ca tot ce este fizic “se vede”  mai bine, am putea spune ca Jupiter in Casa a doua a ta, pregateste un un teren unde  oprtunitatile si satisfactiile “se vad” in venituri. Nu este un noroc care cade din cer, pentru ca aici avem de-a face cu un semisextil intre zodii de  aer si apa. Dar, asa cum am spus in antetul articolului,  poti avea numar de oportunitati care, daca sunt insusite bine, iti pot oferi sansa unei “reIntoarceri” economice semnificative.
 Cei ce isi cauta un loc de munca, acum sunt sansele unor “acceptari”, dar….acest fapt poate intervenii cu atat  mai mult cu cat deblocarea pleaca din nivelul mental si se reflecta in toate celelate.
 Sunt sanse mai mari de a primi o aprobare: un salariu mai bun,  dar si credite,Imprumuturi. Insa….Lilith din Rac in pemanenta opozitie cu Pluton din Capricorn, indica multa prudenta in acest tip de demersuri; analiza si luciditate.
 Intrebati-va daca un imprumut este ce va trebuie sau poate ar fi mai bine  sa va ganditi cum sa transformati ideile In profituri. Posibilitatile exista pentru a avea succes cu acest Jupiter in Rac.
 Jupiter va aduce sanse, dar  aspectele ce sunt, in realitate cer o scanare atenta a situatiei: daca aveati intentia sa va transformati un talent  intr-o profesie, asta este ocazia!
 In special, din decembrie 2013 -iunie 2014 cu intrarea lui Marte in Balanta (aspect excellent  cu Soarele vostru, dar care va intinde o cuadratura lui Jupiter din Rac) se poate spune ca aveti ocazia sa speculati momentul. Perioada aceea poate reprezenta cele mai mari oportunitati de redresare economica, spre o independenta mai radicala.
 Provocarea anului consta in a pregati terenul  pentru a  da drumul recompenselor sa vina in viata voastra: puteti fii fertil in idei, puteti gasii resursele sa va pastrati motivatia pentru a putea  câstiga bani in urma eforturilor voastre; urmand ca la final de toate,produsul creatiei voastre sa va aduca o mare satisfactie si implinire!

Rac - Jupiter va forma o conjunctie cu Soarele tau energizand sectorul Nr.1, din viata ta.
 Se poate spune ca anul acesta, incepand de acum, esti un semn in plus subjugat efectelor  lui Jupiter- Marele Benefic al zodiacului. Cu toate acestea, inainte de a te relaxa total si de a te pregati sa lasi lucrurile sa curga de la sine, trebuie sa stii ca totul va depinde de adevarata ta vointa.
Vrei sa ai schimbari drastice In viata ta? Acest Jupiter poate sa ti le ofere cu adevarat,pentru ca tranzitul jupiterian se prezinta  cu contraste puternice si dure din partea altor energii ce sunt in joc. Jupiter este In exaltare dar, In aparenta, e  lipsit de respect. Eu Il vad ca pe un satir gata de a face haz de slabiciunile si de prostiile tale. Si…mai bine nu le face!
Dar, dupa râs si batut din palme, iti ofera si posibilitatea de a gusta din generozitatea sa.
Pana atunci, ai cateva etape  bune de suportat: Jupiter vas ta mereu acompaniat de Lilith si va fii mereu in opozitie cu Pluton, din sectorul  partenerial( sot sau partener de afaceri). Nu e destul? Se mai pune “in coaste”si Marte de la un timp, din decembrie, si cumva, sectorul familieisi bunurilor imobiliare cere si el atentie, ca sa nu mai spun ca acolo se rasfrang cele doua energii implicate.
Luat tot si divizat in bucati, acest transit iti poate aduce cu adevarat mult, insa….nu stiu cum… oare de ce nu mai vrea Jupiter sa puna cartile pe fata? Cumva, beneficiile vin mascate, prin probe si extemporale, prin necesitati si  prin actiune din partea ta. Tocmai dupa aceea, dupa ce treci prin ele…. vezi ce a vrut de la tine cu adevarat si ce dar ti-a adus.
In fond, Jupiter atraca persoana ta. Nu, nu in mod fizic, dar  se poate rasfrange si aici, tot. Cumva, noul vine in scala ta valorica. Ceva in mentalul tau se remodeleaza, reconfigureza, principiile tale prind alte forme, se construiesc diferit si toate astea trimite raze catre starea ta emotionala. Sau viceversa. Indiferent cum pleaca lucrurile, cumva la nivel fizic se resimte tot.
Lilith de aici, iti poate da fiori in suflet in mare parte a timpului; poate aduce in viata ta persone noi sau regasiri noi. Ca sa o citez pe Andreea [1]…. Din cand in cand, primim extemporale. Si ne trezim in dimineti in care singura sarcina e aceea de a trai cu plecarile neanuntate ale celor care oricum nu stiu sa stea prea mult.
Si iata cum Facem matanii cu gandul si prinsori cu mintea, aratand smerenie buturugii care rastoarna nu doar o situatie, ci intreaga viata.” De fapt, in ciuda a toateexista posibilitatea ca a schimba propriul camp magnetic, si implicit atitudinea fata de unele persoane care au folosit prezenta ta numai pentru a se simtii confortabil si  pentru placerile lor personale. Acum puteti sa fiti mai putin dispusi sa rasfatati pe cei care nu merita, si mai concentrati pe oamenii care va fac sa va iubiti cu adevarat.
Din situatiile din trecut, acum se intrevad diverse cai de iesire.
Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul ca puteti trai tranzite importante, cum ar fi cu stationarea Venus in Capricorn si Marte in Balanta, doua foarte ostile pentru zodia ta. Toate astea  ce ma fac sa presupun ca ai nevoie de o adevarata "concluzie finala", cu trecutul. Exista lucruri pe care trebuie sa "moara", pentru a renaste Intr-o noua lumina.
Provocarea anului consta in a accepta  esenta schimbatoare a lucururilor si a vietii, schimbari ce pot sa sa inoveze si sa propuna o noua calatorie existentiala. Da voie lucurilor sa circule si poti fi beneficiarul direct al noilor daruri ce vin in viata ta prin vacuum.

Leu - Jupiter va forma un aspect al semisextil cu Soarele tau si va energiza sectorul al 12-lea al vostru. Consolidarea este cuvântul cheie In aceasta etapa a lui Jupiter prin Rac. Modificarile intervenite in viata ta anul trecut, poate drastice si neasteptate, au dus la puncte importante de cotitura In ambientul relatiilor tale: prieteni au venit si altii te-au parasit sau tu i-ai inlaturat din preajma ta. Poate ai vrut sau nu, dar te-ai ales cu o alta imagine in fata lor, in ochii lor.
 Poate ati facut alegeri legate de anturajul tau, care se cer acum a fi consolidate, dar…. In timp. Incepe un proces de cultivare de la care se pot extrage câstiguri bune si evolutii interesante In viitor.
Insa…. anul acesta nu este un an in care exista sansa de a sta in aspeptare si doar atat. Exista o nevoie de pregatire acuta, vigilenta, luciditate In cazul In care vor exista probleme majore.
Cat influenta jupiteriana este in  ultimul segment din astrograma, puteti spune ca sunteti in faza in care va pregatiti de plonjon, insa…..nu puteti sa faceti saritura! Din mii de motive,nu va aventurati sa sariti!  Va dati seama ca ideea sau proiectul are o anume amploare si aveti ocazia sa mariti imaginea in sens negativ, va dati seama ca nu ati facut toate masuratorile, ca nu stiti toate dimensiunile lucrurilor. Dintr-o data va sperie dimensiunea lor. Cumva, sunteti voi sub lupa aceea gigantica a lui Jupiter si aveti impreia ca altii va urmaresc cu coada ochiului; de aceea, mai bine va retrageti intr-un colt sa va terminati temele. Si, ce e mi frumos, ca din colt puteti sa ii observati voi pe altii.
Si uite asa, aici, in acest sector, vorbim despre sabotaraea actiunilor; teama, frica. Mii de preconceptii si fixatii ce va tin pe loc  mai din tot ce vreti sa faceti. Dar nu –i nimic. Nu strica sa culegeti detalii si argumente pentru a le folosii cand Jupiter va intra pe terenul vostru. Nu acum, dar din iulie 2014….cu siguranta!
Apoi, in etapa de pregatire pentru marele triumf, exista acele Intrebari existentiale care nu va dau pace, este necesar sa va ocupati de ele pentru a reveni la suprafata. Priviti-le din unghiul vostru si interogati-le si pe ele: cine sunt? De ce sunt? Ce vor de la voi? Veti observa, poate, ca sunt temeri vechi, probleme nerezolvate si nelinisti regenerate si de Lilith, dar si de Jupiter.
  Provocarea anului este poate fix acesta: pregatiti-va pentru a da afront cu ceea ce va nemultumeste la voi, pentru a va observa si a va confrunta cu demonii interior. Cat sta Marte in casa a 3-a a vostra, va puteti delecta cu niste studii sau lecture noi. Puteti lua contacat cu noi cunostinte si face noi contacte. La final de toate, verificati fixatiile ego-ului vostru, paradoxurile si toate negativitatile personajului care sunteti. Este o terapie menita sa exprime  o modalitate reInnoita de viata, mai In ton cu voi insiva  si cu toti din jur.  Sa dai affront cu tenebrele tale, cu  laturile tale joase… este un adevarat act de curaj, daca le infrunti!
Si mai ganditi-va la un lucru: intotdeauna, inainte de a intra in camera din fata, o planeta vine din sectorul “din spate, din fundal, din interior”. Tocmai pentru a va pregati ca a carte, ea  vine sa curate pe interior, ca sa straluceasca totul, in exterior.

Fecioara- Jupiter va forma un aspect sextil cu Soarele tau si va energiza cel de-al 11-lea sector de viata. Tema  tranzitului este legat de tot ce semnifica “prieteni, grupuri si relatiile sociale” si acesta va fi domeniul activat puternic de acest pasaj al lui Jupiter in Rac. Relatiile cu prietenii actuali vor fi re-evaluate si prezentate la judecata.
Va puteti redescoperi pe voi si va puteti reface si carisma, iar acest lucru declanseaza un alt fenomen ce va atrage la randul sau, altele asemanantoare.  Daca ceea ce simtiti si  modul in care simtiti va  determina Charisma, schimbarea ei produce schimbari in magnerismul personal. Si odata produse schimbarile aici, cei ce nu sunt de aceeasi polaritate cu voi se indeparteaza de la sine sau sunt indepartati prin simpla incompatibilitate.
Cumva, viata face o seceletie naturala a lucururilor si pentru ca schimbarile au intervenit in viziunea vostra de viata de la ultimul transit al lui Jupiter prin Gemeni, acum sunt filtrate si primele cercuri din imediata apropiere. O sa stiti de acum cu cine mergeti pe drum si pe ce carari veti calca.
 Este adevarat ca Jupiter  va ajuta sa va regasiti prieteni uitati de mult sau sa revizuiti un mod de a va face contacte. Prietenii pot avea nevoie devoi  dar si voi de ei si, uite asa, nu se stie cum puteti sa atrageti in jurul vostru mentori sau protectori, persoane cheie in activitatile vostre. Dupa ce ai trecut in trecut, cumva simti nevoia sa iesi mai mult, sa iti refaci imaginea. Sa nu va ganditi ca nu sunteti in continuare observati de altiii: Lilith sta in zona prietenilor si o sa vedeti “cleveteala” pe seama voastra!  Jupiter aici da multe oportunitati celor ce incearca sa isi castige banii sau sa configureze o cariera bazata pe clientela; ei insisi devin populari, si atrag mai multe contacte in acest sens. Va confruntati  cu o perioada caracterizata prin abilitatea de a relationa si, prin urmare, va avea un efect pozitiv asupra carierei. De la finalul anului, Martese muta in sectorul banilor si cumva, va cere sa ii acordati timp sis a luati decizii legate de incasrile voastre. DSigur ca pot sosii si  sume noi si bune, insa, daca nu va plec ce faceti, puteti sa alegeti sa traiti din altceva.
Unii dintre voi inca aveti nevoie sa clarificati pozitia fata de realtiile de suflet. Pluton acela care face opozitie lui Jupiter nu o sa va lase sa fiti numai cu prietenii. Cumva, trebuie sa aveti grija si de inim avoastra si de ceea ce va place sa faceti. Cei ce au realtii  de restabilit cu copiii lor, au ceva momente de transfomare, in relatia cu acestia. Si ei cer ceva si asta inseamna  timp sin timpul vostru.
La sfârsitul anului 2013 si In primele sase luni ale anului 2014 reprezinta perioada mai profitabila pentru viitor, cu multe oportunitati de dezvoltare profesionala si economica. Creste fertilitatea In aceasta perioada,  si barbate- femei deopotriva, ati putea deveni mama sau tata In mod neasteptat. Provocarea care se prezinta pentru voi  este de a  va deschide altora pentru a oferi ceva cuiva care are nevoie, si o buna ocazia de a  pune ego-ul In fundal.

Balanta- Jupiter formeaza  un aspect de careu cu Soarele vostru si va energiza cel de-al 10-lea sector de viata.  Este prezentat pentru tine un moment de valuri in sfera profesionala. In cazul In care  esti preocupat de situatia ta socio-profesionala, este bine de spus ca nu trebuie sa fii atat de ingrijorat, chiar daca schimbari sunt in curs.
Este posibil ca  acest transit al lui Jupiter sa aduca transformare radicala a mediului de lucru, si va fi pozitiv numai daca vei rezista fluxului de schimbare. In cuvinte simple, te-ai putea confrunta cu o oferta importanta de locuri de munca, care vine dintr-un mediu diferit decât de obicei. Si poti fi pus in situatia sa reflectezi  daca ai incepe o cariera pe un cu totul alt fagas decat cel de pana acum. Esti Balanta si cred ca nu ai probleme in a vedea plusurile si minusirile din orice situatie. Insa,  capacitatea de a accepta aceasta noutate in viata ta va implica o serie de modificari puternice in mediul tau ( noi contacte, noi sefi, noi colegi, nou program, noi sarcini si ….alti bani) dar, de asemenea, duce la o schimbare a pozitiei sociale si noi aspiratii persoanle. Si poate fi in termeni superlativi. De ce nu ar fi, acesta propunere si o rezolutie a unor dorinte mai vechi, uitate?  Daca ai obiectii privind schimbarea, din frica, fixatii sau alte cele negative ... atunci, posibil ca tranzitul lui Jupiter sa insemne pentru tine deschiderea unei perioade de mare neliniste profesionala si nemultumiri inlantuite. Nu este o amenintare, bineinteles.
Daar, daca Intr-adevar munca ta are nevoie de o "revolutie", imbartiseaza-o fara Intârziere, chiar daca aceasta implica un risc. Dar pana la urma, schimbarile ce sunt? Nu sunt purtatoare de riscuri? O schimbare luata cu riscuri si angajamente, da rezultate mai durabile  dar si mai “suculente”, daca sunt servite la momentul potrivit!   Marte, din decembrie, pret de cateva luni bune sta in zodia voastra si  va primii sageti dure de la Jupiter din sectorul  carierei dar si de la Pluton di zona Familiei.  Nu stiu cum, dar trebuie sa iei decizii sa impaci ambele sectoare.
 Jupiter In Rac, acompaniat de Lilith, este schimbarea radicala In domeniul profesional, angajament si schimbare care va duce catre stres, anxietate si nervozitate; puteti sa simtiti ca ceea ce faceti nu merita efortul depus ori ca munca voastra nu este echitabil remunerata in raport cu efortul depus .
Sa va izolati de o eventuala revolutie la locul de munca In acest timp ce urmeaza, asta ar inseamna a acceptati o viata profesionala mediocra, o lunga perioada de mediocritate profesionala si cu nici o cale de iesire si de rascumparare. Asta doriti?
 Provocarea care se prezinta pentru voi este aceea  de a accepta riscul, pentru a face un pas mai mult, mai mare, mai inainte si pentru a muta sau a  revolutiona dinamica de lucru. Fiind deschis lucrurilor noi, ramaneti deschisi sanselor noi!  

Scorpion - Jupiter va forma un aspect trigon cu Soarele tau si va energiza cel de-al 9-lea sector al vietii tale. Cu alte cuvinte…. ai posibilitatea de a gândi  si de a da ce este mai bun din tine.  Tranzitul lui Jupiter acesta coincide cu o perioada de adaptare  si de acumulare pentru ceva ce de la anul se  poate configura ca fiind o oportunitate in cariera si imagine publica. Acum, esti in faza in care doresti sa studiezi si sa aprofundezi, doresti sa intelegi si sa iti explici. Tot! Tot ce inveti, tot ce traiesti! Tranzitul lui Jupiter functioneaza si pentru tine in toate nivelurile tale; asadar, daca se pune problema ca este energizat sectorul calatoriilor in strainatate, colaborarilor indepartate, a explorarilor  ample si de lunga distanta in timp si spatiu, asta se intamapla in toate structurile fiinitei tale.
Concret, poti avea ocazia sa incepi sau sa continui studii de perfectionare, cursuri si specializari; pentru ele este necesar, poate, sa faci variate deplasari “la distanta” sau chiar sa locuiesti acolo o buna perioada de timp. Nu este exclusa distanta peste granitele  tarii si colaborarea cu oameni de acolo, sub orice mod!
Toate aceste detalii vor face sens In procesul de introspectie: vor aduce modificari In mediul tau,  dar mai inainte de toate te pot impinge sa te gandesti la tine, la ceea ce esti, ceea ce ai si vrei sa fii de acum inainte. Si apoi, dupa o puternica analiza interioara, tot procesul sa se reflecte si in relatia ta cu mediul in care te aflii.
Jupiter activeaza in sectorul “haute-culture”( inalta cultura) si as spune ca toate cursurile si scolile ce pot fi incepute in acesta perioada sunt ceva ce reprezinta o dorinta a sufletului de cunoastere.
Sunt acele cursuri pe care ti le doresti pentru tine, pentru sufletul tau si poate prea putin pentru ca societatea le impune.  Sunt acea dorinta de cunostere pentru linistea interioara, pentru autocunoastere si, daca din ele se naste o pasiune, aceasta poate fi urmatoarea cariera sau chiar vocatia ta! Merita tratat cu atentie aceste dorinte, ale sufletului, aceste conexiuni si nevoi de relationare, dincolo de spatiul georgrafic in care te afli.
 Si pentru ca sufletul te poarta pe taramuri noi, nu este exclus ca Jupiter si Lilith sa te faca sa regasesti suflete noi, ori….suflete pereche.  Daca esti singur… Jupiter poate aduce stiri interesante, o oportunitate de a Intâlni un viitor partener. Pentru cei implicati in afaceri sunt tot felul de vesti: in scopul  afacerilor pot sa apara  o multime de calatorii in care sa imbinati utilul si placutul. 
Provocarea care se prezinta pentru tine este  maturizarea mentala, un nou mod de a te vedea si implicit, de a vedea pe altii. Este  provocarea de a iti  cunoaste limitele si de a atinge altele noi;  si mai ales, dintre toate, poate ce conteaza mai mult, este relatia ta cu tot ce poate sa fie nemarginit, fara limita, fara contur si in infinite posibilitatati. Este contactul cu potentialitatea pura; este evadarea in domeniul nonlocal[2]; este mintea nonlocala ce nu este conditionata de timp si spatiu, si este intuitiva, creativa si continua.

Sagetator – Jupiter formeaza un aspect de inconjunctie cu Soarele, energizand cel de-al 8-lea sector din astrograma ta. Cu toate ca inconjunctia sperie  ca si aspect astral, se poate traduce situatia astfel: numeroase pot fi rezultatele economice pe care le poti primi In aceasta perioada! Este clar ca nu este chiar atat de simplu, numai pentru ca pe aici mai sta si Lilith si nici ea nu este atat de generoasa, fara motiv.
Inconjunctia dintre Jupiter is Soare nu face  decat sa te  forteze  sa te ridici deasupra panoramei si sa adopti un alt mod de a aborda situatia. Ai mai trecut prin asta, poate. Sau sti din experienta altcuiva ce inseamna sa nu ai bani si cum se cheltuie cu repeziciune. Acum este sansa ta sa ii faci sa ramana in buzunarul tau mai  mult, cat sa te poti bucura de ei.
Asadar, daca ai nevoie de un credit/ imprumut/ sponsorizari…si daca mai si asteptai de ceva vreme un raspuns, In aceasta perioada va veni raspunsul final, care pare a fi favorabil, dar va implica unele sacrificii mai mult. Ce sa faci, e Lilith! Nu da nimic pe gratis si, uneori, daca nu esti sincer cu intentiile tale, te face sa traiesti culmea sacrificiului pentru fiecare banut.
 Rezultate exceptionale pot sa fie si in cazurile mostenirilor sau altor sume pe care le astepatai si nu mai soseau. Exista posibilitatea ca insusi partenerul de viata sau afacere sa se implice si sa contribuie cu sume generoase la bugetul comun. Cert este ca, daca ai o colaborare/ un pareneriat, anul acesta incep sa curga bani mai multi si mai des.   Investitiile pot sa fie profitabile si ele. Dar sa nu se inteleaga ca nu se vor mai si cheltui bani! Sunt taxe si impozite de onorat permanenet!  Unii dintre voi pot face schimbari majore ale casei. Pot imbunatatii structura arhitecturala a casei, pun In regula un sistem electric sau Investesc in renovarea instalatiei sanitare: toate lucrarile de renovare care pot creste valoarea casei(sau  orice alta situatie similara).
Din punct de vedere profesional este un moment când trebuie sa se maturizeze nevoie de sacrificiu. Chiar daca simti  ca nu esti suficient recompensat pentru eforturile tale, aceasta este o perioada de tranzitie si de adaptare In care acum este necesar sa iti demonstrezi abilitatile si productivitatea. De-a lungul timpului, eforturile tale vor fi recompensate. Stationarea lui Marte in Balanta, din decembrie 2013 si pentru o mare parte din 2014, poate produce un  effect binemeritat in tot ce se numeste crestere materiala, economica si al investitilor. Daca aveti nevoie pentru a cumpara/ vinde o casa este un moment bun, pentru ca acesta va fi un acord care se va Incheia. Vor fi momente de intens stres psihologic, deoarece creste angajamentul profesional care pot afecta sfera emotionala sau pune In umbra alte probleme de existenta.
 Cu toate acestea, din moment ce este implicate si sfera erotica, sexualitatea pare a se bucura de o renastere, Indraznesc sa spun “agresiva” In a doua jumatate a perioadei.
Si mai este ceva: Jupiter este acum intr-o zona astrala in care se produce “acel ceva” ce ne trasfoma definitiv sau pentru mult timp. Tranzitul sau panseaza ranile vechi si arata pierderile de energie, ne aduce  in pragul de a da tot efortul pentru a depasi un stadiu. Este o  zona finaciara aici, si marile pierderi pot acum sa intre pe linie dreapta spre zona “plus”. Cu effort, dar este posibil sa existe o renastere!
Provocarea care se prezinta pentru tine este sa stii cum sa dozei energiile In mod corespunzator, sa pui efort In ceea ce faci, daruire si pasiune; dar, de asemenea, Incearca sa iti dai seama atunci când este momentul sa te scoti din priza sa te  rupi de rutina pentru a gasi un pic de " seninatate” in viata private.

Capricorn - Jupiter va forma un aspect de opozitie cu Soarele vostru, energizand cea de-a 7-a casa astrala. Cu alte cuvinte, orice se poate numi parteneriat/ asociere/casnicie….este esential pentru tine in acesta perioada. Indiferent daca esti casatorit sau te aflii in preajma pragului acesta, in intervalul ce va urma de 12 luni, Jupiter te indruma sa te ocupi de soarta casniciei tale, sa privesti mau  mult partenerul si sa fii conectat la ce are nevoie; este o perioada in care doresti sa investesti in relatia ta, sa gandesti in termeni de doi; cumva, sa poti sa repari si sa cladesti o temelie solida in realitatea ta, in cuplul tau.
Nu exista nici o garantie ca un Capricorn nu se poate pregati pentru o separare sau divort, daca relatia este deja uzata si sunt toate conditiile pentru a intoarce pagina si a porni pe un alt drum. Jupiter numai bine ca ajuta ca pasul sa fie facut mai fara durere. Lilith de aici, din casa 7, poate face in asa fel incat sa scoata la suprafat tot ce nu merge sau sa te puna sa dai afront cu toate slabiciunile tale. Nu se stie, dar poti sa te indragostesti, chiar daca ai un partener deja. Ea aduce in calea ta relatii noi, oameni noi, te face sa fii altcineva, sa iti dpresti altceva. Ea probeaza drastic tot ce este construit acolo si nimic nu mai ramane la fel dupa trecerea ei. Cumva, tu te schimbi, relatia ta se schimba si ea, depinde de tine in ce mod.
Nici cei implicate in parteneriat de afaceri  nu traiesc altfel acest transit; si lor le vin tot felul de idei cum sa revigoreze relatia sau sa iasa din parteneriatele existente, pori sa inceapa un accord nou de colaborare. Lucrurile sunt cu plusuri si minusuri, din pacate si situatie se cere cantarita bine.  Chestiunile juridice, pentru cei implicate in ele, par sa nu se mai termine, chiar daca, in mod normal, au castig de cauza. Etapele de incheiere a unui proces par sa fie sfasietaoare si ca niste pietre de moara.  Opozitia lui Jupiter cu Soarele tau simbolizeaza, de asemenea, la sfârsitul unei calatorii si Inceputul a ceva nou.
Cu toate astea, putea vedea noi contracte de munca, schimbari de rol, negocieri indelungate ce pot sfarsi prin a accepta noi propuneri. Provocarea care se prezinta pentru tine in acest an este exact capacitatea de a schimba pagina vietii, de ao imbunatatii dand voie noulul sa fie prezent in viata ta, inainte de toate in tine.Tu esti cel care trebuie sa pleci ureche si la partener sis a ail auzi pentru prima data ce iti spune si nu in ultimul rand sa iti asculti sufletul. Provocarea consta in a accepta sfârsitul inevitabil al unor experiente. Poti sa iti sufleci manecile: e cazul sa inceapa un nou capitol, captivant, de viata.

 Varsator – Jupiter formeaza un aspect inconjunctie cu Soarele tau si va energiza cel de-al 6-lea sector de viata. Sa ai grija de tine insusti este tema fundamentala a tranzitului lui Jupiter In Rac pentru zodia ta. Ingrijirea poate Insemna mai multe lucruri: mai multa atentie acordata sanatatii, nu trece cu vederea eventualele  simptome ale unei boli sau nu Iti asuma un obicei neproductiv ori nesanatos!  Sa ai grija de tine, mai poate insemna sa te rupi sau sa infrunti in alt mod problemele  de zi cu zi care iti rapesc din vitalitate si seninatate! Poti sa inveti sa meditatezi, sa te relaxezi ori de cate ori ai nevoie. Alimentatia se cere a fi observata,  ai sa vezi ce nu iti mai face bine si, de ce nu?, fa-ti timp pentru sport! Sti si tu ce trebuie facut! Acum doar ca vine momentul sa incepi!
…Pentru ca, pe de alta parte, incepe si  concentrarea excesiva la locul de munca sau pe problemele de zi cu zi, si acestea pot submina echilibrul interior si, prin urmare, relatia armonioasa Intre tine si lumea din jurul tau, declansând astfel simptome de stres, nervozitate. Poti sa simti ca esti in permanenta obosit. Acest Jupiter te Indeamna sa te uiti  mai atent sis a vezi ce poti sa imbunatatesti In interiorul vietii ta de zi cu zi, in rutina zilnica, in spatial tau intim, personal; acel loc in care te retragi la ora obisnuita, pentru distractie sau doar relaxare.
Pare neimportant, dar anul acesta pot sa soseasca in viata ta momente foarte speciale la locul de munca, cu tot felul de noi sarcini, noi preocupari, atributii si cumva, Lilith de aici iti ofera ceva, cu pretul a altceva. Si posibil ca ceea ce simti ca dai este exact energia si timpul tau. Asadar, este de asteptat o reInnoire a unui contract, o marire de salariu, pot sosi confirmari ce asteptai de ceva timp. Daca se inregistreaza o  evolutia profesionala se pune in pericol linistea  si timpul liber.  
 Cat  Marte trece prin Balanta, mai ales In perioada de iarna (decembrie 2013 - ianuarie 2014 si aprilie-mai, 2014), aceste perioade sunt foarte intense si cum Marte energizeaza sectorul calatoriilor si al colaborarilor cu strainatatea, nu este deloc rau sa ai in vedere o iesire cu mai multe motive: util cu placut. Dar, la final de toate provocarea care se prezinta pentru tine este aceea de a te desprinde de rutina de zi cu zi, de a sti sa iti faci un echilibru intre sarcini si linistea ta. 
Provocarea consta in a duce la capat tot ce iti propui si mai ales, sa observi ce nu poti si de ce nu poti sa indeplinesti cum iti doresti. O provocare consta in a  iti implementa un ritm mai putin distrugator de munca, echilibrat  si    echitabil in  toate sectoarele vietii tale incat sa te poti bucura de tot ce ai in jur.

Pesti - Jupiter va forma un aspect trigon cu Soarele tau si va active cel de-al 5-lea sector al astrogramei.  Probabil ca esti zodia cea mai favorizata de tranzitul lui Jupiter prin Rac, deoarece pe percursul anului mai sunt si alte stationari benefice pentru tine, in mediu sentimental. In orice caz, ceea ce se configureaza acum este o amplificare a vietii private. Si asta poate sa insemne diferite lucururi: unii dintre voi primesc vestea sosirii unui copil, altii se regasesc cu copiii lor plecati  de mult timp de acasa. Altii Pesti primesc custodia copiilor lor, ori insasi relatia cu ei incepe sa se formeze altfel, mai buna mai frumoasa, mai armonioasa. 
Dar si cu provocari de ambele tabere. Incepe un soi de confruntare intre generatii si de ambele laturi se poate observa cu surprindere ca s-a dobandit un grad mai mare de maturitate, toleranta, respect.
Jupiter energizeaza sectorul creatiei si daca ne referim la toate nivelurile nostre, la toate corpurile noastre, creatia se poate extrage la fiecare nivel, in mod diferit. Corpul mental creaza constructe mentale, ideative ce pot fi adevarate opere. Alegeti voi in ce mod  sa le exprimati. In corelatie cu  celalalte, corpul emotional creaza sentimenete si emotii, si voi le puteti avea acum din plin, din toate categoriile.
 Corpul spiritual, si nu in ultimul rand, simte nevoia sa creeze ceva ce aduce implilire si inaltare intregii voastre fiinte. Credeti ca poate fi imposibil sa fie indeplinite toate conditiile? Desigur ca nu! Toata nevoia de creatie, in toate nvelurile, se poate gasi intr-un singur lucru.  Ganditi-va la aparitia unui copil sau a unei persoane “de suflet” in viata voastra!
Cei “single” pot  avea numeroase oportunitati de a Intâlni oameni interesanti cu care pot proiecta cai afective caracterizate de o pasiune intensa, erotica si sentimentala. Cei “in cuplu” pot consolida relatia emotionala cu proiecte “In comun”:  unii aleg sa traiasca Impreuna cu partenerul lor (Inceputul unui parteneriat), sau planuiesc o casatorie. Cumva, Jupiter sustine  cu bucurie saltul catre un nou stadiu, o nou etapa in viata sentimentala.
De asemenea, esista sansa marita in afacerile speculative pentru investitii, vânzari de active, cereri de finantare, puteti gasi acum o solutie a unei probleme ce va macina de mult. Se preconizeaza o stare de  implionire in plan financiar. Marte va sta si el destul de mult in sectorul banilor dobanditi impreuna cu partenerul si, cumva, va impulsiona acest sector. Nu inseamna ca vor curge rauri de bani, dar poate va trimite stimuli de a actiona in acest sens.
  In general, pentru toti pestii se promite o perioada de mare armonie si capacitatea de a se distra si de a trai aproximativ 12 luni Intr-un ambient vesel si lipsit de griji. 
Provocarea care se prezinta pentru voi  este aceea de a sti sa va angajati cu seriozitate in proiecte afective, sa stiti sa delimitati tenatatiile frivole de o relatie serioasa. Lilith este in sectorul inimii si va va impinge catre neserioziate si catre a gusta fructe interzise. De altfel, provocarea consta in a va calrifica foarte clar noua etapa de viata e care o doriti de acum inainte, caci tot Lilith va scoate la suprafata tot ce nu etse sincer si ascuns si neconform cu voi, cu dorintele voastre.





[2] Deepak Chopra- Sincordestinul

Un An plin de Revelatii si Satisfactii!
@ by Otilia Mazilu




9 comentarii:

  1. multumim Otilia...!...reusesti sa ne luminezi ...!...am o intrebare e valabil si pt cei plecati afara din tara ...de ex mama mea geaman cu ascendent in rac ...mereu o tin la curent cu horoscopul postat de tine ...multumesc ...carmen tuzlaru

    RăspundețiȘtergere
  2. Carmen, multumesc pentru ca imi esti alaturi!
    Mama ta ramane gemeni, indiferet ce ar fi. Asta nu se schimba.
    Ideal este ca atunci cand isi consulta horoscopul, sa isi citeasca si zodia Ascendent, deci Rac.
    Dintr-o data se anuntaca este un an productiv.
    dar, pentru ca ea este in Germania, este bine sa ii faci tu astrograma relocata. Este posibil sa nu mai aiba Ascendent un Rac, si mai mult ca sigur, ceva din astrograma se modifica.
    Este totusi o diferenta de fus orar, de 1 ora,nu=i asa?

    Deci, pentru o tema astrala relocata se folosesc: zi/luna/an/ ora de nastere ( ca de obicei)....numai ca se fixeaza localitatea germana unde ea acum locuieste.

    Sti cum este, se afla sub alte stele!!!
    Daca nu calculezi tu astrograma, te ajut eu.
    mail-ul meu este: astropunct@yahoo.com
    Cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt in zodia scorpion cu ascendent in fecioara cred(07.11.1990 - 00:45) nu stiu daca este sau nu,o coincidenta insa de in fiecare an din 2010 incoace m-am inscris la studii superioare,insa de fiecare data a trebuit sa abandonez din diverse motive. De cateva saptamani ma tot macina intrebarea ce fac,ce urmeaza sa fac,ce vreau sa fac si ce as vrea sa fac pt viitorul meu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cosmina,
    ma pregateam sa ma uit pe astrograma ta, dar imi dau seama ca nu mi-ai spus in ce localitate te-ai nascut.
    Sper sa revii cu un mesaj sau scrie-mi direct la acest mail: astropunct@yahoo.com
    Te astept!

    RăspundețiȘtergere
  5. Răspunsuri
    1. Iti raspund printr-un mail privat, pentru ca voi putea atasa si o astrograma. multumesc pentru Id -lul tau.
      :)

      Ștergere
  6. Foarte interesant articolul despre Lilith....anul trecut am trait o experienta urata cu partenerul meu(tradarea) si chiar ma regaseam in tot ce citeam acolo....chinuitor....cu veniri, re-veniri, despartiri, promisiuni....urata perioada....m-a marcat teribil! Vroiam sa va intreb daca se putea evita "ispita'?
    Daca va dau datele mele personale va puteti uita in astrograma mea?
    multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim,
    sigur ca ma pot uita in harta ta, insa.... nu stiu cum sa mai poti "sterge" ce a trecut!
    Evident ca se pot preveni asemenea trairi, dar asta ar fi insemnat sa cunosti acel obstacol de evitat inainte sa il intalnesti.
    Vreau numai sa iti spun ca nu la fiecare intrare a lui Lilith in orice zodie se intamapla asa!
    A fi tragic, si o spun cu sinceritate!
    Ea, categoric a trecut printr-o zona din astrograma ta si a"inflamat' niste rani!
    In fiecare zona aduce ceva, altceva....
    Tot ce ne ramane de facut este sa vedem ce anume si unde....in ce sector de viata se plimba acum!

    Adresa mea de mail este astropunct@yahoo.com; haide sa schimbam Id de messinger si vb intr-una dintre zile!
    Am nevoie de datele tale complete: zi/luna/an - ora si localitate nastere.

    Multumesc!


    RăspundețiȘtergere
  8. sunt capricorn si incepand cu 11 noiembrie incep activitatea in alt serviciu din cadrul institutiei. Sper sa fac fata cerintelor.

    RăspundețiȘtergere

Comentariul tau este deosebit de important pentru mine.
Multumesc!