duminică, 27 noiembrie 2016

Povestea “intrarii Ascendentului in functiune” dupa 30 de ani!




Iata care e viziunea mea!

In primis….Cred ca trebuie facuta o diferenta intre Asc versus Soare…si Asc vs. Zodie ( De ce? Pentru ca in zodia Soarelui pot sa mai fie si alte elemente care contribuie la coloristica zodiei).

Secondo, nu mai sunt adepta ideii ca Asc  ar putea sa ia fata Soarelui dupa o anumita varsta, asa incat sa devina partea mai vizibila dintre cele doua.

Insa, e o bruma de adevar ca ceva se intampla pe la 30 de ani: nu cred ca Asc capata putere dintr-o data ci atunci incep primele organizari adevarate ale unui nou eu.

Pana atunci…ce se intampla?

Te nasti zub zodia asta.
 Ca te pacaleste cineva sa te incarnezi sau ca vrei tu, de capul tau, e un subiect prea ezoteric sa intre in discutie acum.  (Cu alta ocazie!)

 Dar odata ce te nasti, astrologic vorbind,  ai o emanatie a unei zodii: cea in care te nasti.
Acolo se Soarele tau.  

Bun, sub acest simbol de pe astrograma, ca si sub oricare alta planeta, sunt straturi si straturi de semnificatii. Insa  SOARELE este steaua centrala, este cel mai important astru pentru noi si el ramane alegerea principala caracteriala a unei entitati/suflet cand se incarneaza. Tot ce intra in circumferinta Soarelui, ca semnificatie, e primar.

Cu arsenalul acesta ai venit si nu fi dezamagit, pentru ca toate zodiile sunt minunate, daca alegi sa traiesti viata la nivel vibratoriu inalt!

Sigur, ai venit si cu cu Ascendentul si cu celelalte case astrale asa cum urmeaza ele pe astrograma, ca fiecare avem o ora de nastere- chiar daca nu ne-o stim!

Si ti-ai propus sa folosesti fiecare casa astrala ca “interfata” cu fiecare fel de “provocare cu care ai putea avea contact.
De ex: cu lumea materiala…ca va trebui sa iti castigi existenta, cu lumea sentimentala ca va trebui sa iti creionezi niste experiente emotionale; cu lumea sociala… ca, na! asta e… asa e pe Pamant! ( Sau nu!)

 Fiecare casa astrala este un domeniu de viata care te poate interesa, zodia din casa respectiva este maniera ta/ interfata/ usa prin care intercationezi cu ceilalti in privinta acelui domeniu de viata.

Sigur, ai observat ca te comporti diferit  in funcntie de fiecare domeniu de viata, nu?  Pentru ca in fiecare casa astrala ai cate o zodie predominanta… si un guvernator. Acestia sunt markerii care manevreaza felul tau de a  fi…  E bine sa sti ca setarile iti apartin tie 100%, asta fara dubiu! ( Deci, teoretic, poti sa fii cum vrei, numai sa vrei! Si e de munca chiar daca vrei!)

Bun! Daca fiecare casa astrala e o interfata… ce naiba e Ascendentul? Dar Zodia Ascendent sau Casa 1?

 Cand spun Asc, ma refer la cuspida Casei 1, nu la toata Casa 1.
Ascendetul- Cuspida C1... este fix momentul in care am rasarit pe lumea asta, in dimensiunea asta.
 El e un camp energetic, daca vreti, cu emanatii specifice zodiei in care e fixat.
 Insa, se intampla ca aceeasi zodie din Asc sa continue toata casa 1, si nu doar acea zodie ( mai pot fi si altele).
Acest camp poate fi si el, ca si Zodia Soarelui, interferat de simboluri astrale.  Nu intru in detalii  sa analizez posibilele conjunctii, stelliumuri, etc..

 Dar Casa 1... Casa Ascendent... ce este la urma de toate, daca Asc este prima intrare in dimensiunea asta? E prima interfata cu lumea?
Mie mi se pare logic!

Pe aici”, prin  intermediul Asc,  te percep cei din jur;  pe aici tu intri si iesi ca sa te afisezi ( si fizic).
Si asta faci, zi de zi, cot la cot cu Soarele tau sau Zodia ta natala ( care, asa cum spuneam, poate sa mai contina elemente astrologice, incat sa ii mai schimbe vibratia)!
Insa, pe parcurs, pana la acei faimosi 30 de ani….ce se intampla?
 Teapa sau nu, problema sau nu,  odata ce vi pe lumea asta nu traiesti singur intr-o capsula pana la maturitate. 
Vrei sau nu, interferezi cu oamenii din jur!  Prima veriga sunt parintii si familia in care vi, apoi scoala, societatea….

 Pana te faci tu mare, ai sanse teribile sa nu mai ai nimic din scara Ascendendet cu care ai venit la incarnare.  Si scara este ce valorica a ta, codul tau de actiune, constitutia/legile dupa care te gurvernezi si vrei sa guvernezi prin plimbarea asta pe Terra. E un alt tablou de comanda personal.

 Ei bine, cum ziceam,  na ca trebuie sa te ajute altii sa cresti!  Toata lumea asta care te inconjoara pana te faci tu mare,  “te ajuta in dezvoltarea ta” adaugand sistemului tau de valori noi si noi …siteme de valori! ( Pe ale lor, normal! Pana nu mai are deloc importanta ce vrei tu!) 

Foarte misto!

Naspa e ca pe la 30 de ani dai frontal cu versiunea care  AR FI TREBUIT sa fii!  Tu, da, acea Emanatie-zodie  cu care te-ai angajat sa umblii pe Pamant;  acel Asc- curat si neimpanzit cu care ar fi trebuit sa dai piept cu lumea! Si care ar fi trebuit sa lucreze din plin!

Asadar, in loc sa iti vezi de treburile pentru care ai venit pe aici…pe la 30 de ani ce faci?

 MUNCESTI LA TINE!  Te construiesti! Inlocuiesti! Cauti sa fii TU! CAUTI SA TE REGASESTI!
 Si e greu sa te vezi pe tine, cel adevarat,  printre ceea ce te-au facut altii sa fii!

Asta este, de fapt,  ceea ce se intampla in jurul a 30 de ani, cand se plimba Saturn peste Saturn prima data ( creand o revolutie saturniana).

Nu se intreaba nimeni de ce  tocmai Ascendentul  ‘se schimba”(chipurile!!)…cand avem o revolutie Satuniana? 
Ce legatura are Saturn cu Ascendentul?.... Pentru ca in unele cazuri, daca sa le luam separat, nu  sunt nici in apropiere unul de altul….

Deci? Revolutia Saturniana se produce  la 28-29 de ani prima data si efectele ei nu se vad doar in casa unde se intampla, ci si asupra  zodiei Asc. 
 Normal! Pentru ca… Miscarea aceasta se numeste, de fapt, maturizare!

Si prima noastra intalnire cu maturitatea produce … ELIBERAREA ASCENDENTULUI! ( A adevaratului Ascendent, a puterii lui de drept!)

Pentru unii e o adevarata curbura de viata! O lovitura ce se manifesta prin evenimente ce schimba situatii!
 Si impactul este puternic pentru ca primul affront cu realitatea este prea brusc!

Si atunci, iar e normal sa fie asa daca in tema natala ai si o cuadratura Soare- Asc! 
 E posibil sa nu fi pus niciodata in dubiu ceea ce “te-ai construit pana la un anumit moment”si odata cu prima revolutie saturniana, sa fi obligat sa nu mai ignori! Tranzitele saturniene sunt pline de revelatii, e clar!
De aceea, iti poate fi foarte greu sa  schimbi o intreaga fundatie a ta personala. Nu sti cum  si de unde sa incepi, zguduituri puternice… dar asta e…


Daca ai si Soare si Zodia Asc tot acolo…consider ca e cazul cel mai fericit  in ceea ce priveste transformarea personala… pentru ca e posibil sa  nu ai multe de inlocuit la filtrul valoric. Poate ca te regasesti bine cu cel care erai si nu decizi sa faci schimbari drastice cu tine. Bravo tie!

Eu una,  am avut parte la incarnare de o opozitie Soare –Asc! (Pfu, inca nu am verificat daca a fost alegerea mea, dar asta o fac cat de curand!)
Cert este ca,  de la 30 de ani incoace… tot inlocuiesc si tot construiesc la mine! Cu greu! Schimb ce mi-au indus altii, introduc ce vreau eu sa fiu… nu e usor, ca nu mai prididesc cu munca! Sa imi fie iertata intarzierea!

Nu stiu cei care au Asc- Soare in inconjunctie!  Nici nu pot sa ma gandesc cat de greu le e sa se reintoarca la ei!


Cam asta e povestea “intrarii Ascendentului in functiune” dupa 30 de ani!
Schimbari sunt, dar …care e explicatia corecta?
Voi ce ziceti?






2 comentarii:

  1. Frumos articol despre Ascendent si da, sunt de acord cu tine. Este interesant ca tocmai zilele astea analizam si eu mai profund Ascendentul...mi-ai confirmat niste chestii sau pur si simplu am gandit asemanator.
    Tu ai Soarele in opozitie cu ascendentul, eu in careu. Eu cred ca am ales asta si eu si tu si poate o sa vorbim mai multe despre asta intr-o buna zi :)

    RăspundețiȘtergere

Comentariul tau este deosebit de important pentru mine.
Multumesc!