duminică, 5 noiembrie 2017

Lilith in Capricorn



     Dimineata, devreme, in zorii zilei de 9 noiembrie 2017, in jurul orei 04.30, Luna Neagra –Lilith intra in arida zodie Capricorn! Asa incepe povestea  unuia dintre ingresurile astrologice ale lunii Noiembrie si al anului 2017!

Luna Neagra se pregateste sa isi configureze Tranzitul prin Capricorn- sau hai sa ii zicem ca isi va contura traseul si decorul Capricornian-  in urmatoarele 10 luni de zile; mai exact pana in 6 august 2018, undeva in jurul orei 8 dimineata.
Asadar, in intervalul 9.11.2017- 6.08.2018  vom avea un nou #campastral si, evident, o noua #emanatie care va colora cerul astral in intervalul mentionat, impreuna cu celelalte evenimente astro

Lilith isi schimba registrul; de data aceasta,  rigiditatea Capricornului este ca o setare, un parametru  difert, cu care va trebui sa isi creieze altfel campurile proprii.
Stim si am observat cu totii ca aceasta zodie este  putin  orientata catre chestiuni sentimentale, dar nu inseamna ca Lilith nu gaseste emotii cu care sa faca priza, pentru ca are si Capricornul paleta lui frecventiala, din abundenta!

In general, pe intreg parcursul cartii mele, am vorbit despre Lilith ca fiind un #detector de #joasefrecvente. Nu cred ca  isi va schimba rolul prea curand!
 Si chiar daca acum se pregateste sa construiasca noi campuri fantomatice in urmatoarele luni de zile, cu care sa faca prindere asa cum se pricepe cel mai bine, acum parametrii pe care ii are la dispozitie sunt  specifici Capricornului!  Aici avem implicit guvernarea Saturniana si, implicit amprenta Plutoniana, pentru ca, deocamdata, este unicul locuitor al Capricornului, la momentul actual!
Campul Capricornian se va umple in curand de alte elemente si se va goli, la fel de rapid!  Dar se vor reuni suficient de mult timp cat sa construiasca noi energii, noi forme frecventiale, noi spectre emotionale, daca doriti,  si cu care, noi oamenii, in cocreatie, sa cream realitati. Am povestit aici despre mecanica tranzitelor!

In intervalul ce urmeaza, maximul de elemente astrale  in Capricorn se va atinge in jurul datei de 16 ianuarie 2018, asa cum spuneam aici. 
Imediat dupa, dintre cele 7 elemente prezente,  vor mai ramane doar trei - Lilith, Saturn si Pluton-  care vor continua sa mentina o  stare energetica specifica.
Nu va speriati, caci e doar un tranzit. Sigur, el va putea avea impact personal dar si social.  Deja electe politice se simt la nivel european. Va povesteam anterior despre Catalunia....


Despre emanatia lui Lilith,  in orice zodie ar fie ea,  imi vine din ce in ce mai greu sa scriu pe scurt, tocmai pentru ca am scris mai pe larg! 
… Pentru ca sunt multe detalii catre trebuiesc stiute ca intreg ansamblul sa fie inteles si pentru ca, in cele din urma, sa ne putem vedea de viata noastra mai departe, linistiti, cocreând constient! …si fara sa ne mai fie teama de traznite!

Decît sa va prezint ce evenimente ”va declansa” Lilith trecad prin Capricorn, am decis sa va explic inca odata cum sta treaba cu #tranzitele si #influenteleastrale, sperand ca se va intelege odata pentru totdeauna ca ele nu vor declansa nimic fara participarea noastra, daca ne traim viata constient!

Si iata ce mai scriam eu, printre altele, prin  #Lilith a mea:

Zodia în care se află Lilith în tema natală, luată distinct, nu oferă decât indicii parţiale, aşa cum niciodată astrologia nu ar putea să fie completă doar luând elementele sale individual! Cu zodia se începe întotdeauna, apoi se observă planetele, apoi casele, apoi aspectele!
Când mă refer la zodiile în care se află Lilith, am în vedere, de fapt, emanaţiile ei în acea zodie. Zodia înseamnă un anumit câmp energetic în care o planetă capătă o anumită emanaţie[1]. Este o setare specifică, dacă doriti!
Vom face o trecere în revistă a emanaţiilor lilithiene în funcţie de zodie căci, aşa cum vom vedea, ele se conturează variat şi au în alcătuirea lor şi infuzia (influența) energetică a altor elemente astrale, ce creioneză, la final de toate, aceste forme lilithiene atât de variate.
 Astrologii le amintesc simplist ”Lilith in zodii”. Însă, noi știm de acum că niciodată nu a fost vorba doar despre atât și că mai sunt și celelalte planete prezente, cu aspectele care le crează!
Câmpul zodiacal personal este acea zodie în care se poate găsi Lilith în tema natală. Acolo, în acel câmp, există un guvernator, există o lege, o jurisdicţie! Putem spune că sunt condiţii astrale deja setate pe care nu Lilith le stabileşte și peste care nu poate trece. Aici, în câmpurile acestea, pot fi şi alte elemente astrale printre care și în colaborare cu care va trebui să creeze, dacă asta vrea, dar pe care, cu certitu-dine, nu le poate înlătura sau dezinstala!
 Lilith, de exemplu, are puterea ei ceva mai amplificată în tranzit; acolo unde se formează cu o periodicitate  de 10 luni de zile alte câmpuri lilithiene. Acestea sunt câmpurile cu care se afișează ea mereu altfel, an de an; pe acestea le poate gestiona mai mult, le poate amplifica sau nu ca intensitate, in funcție de celelalte conjuncturi astrale. Toate acestea, împreună, înseamnă emanație!
Prin emanație se poate înţelege influenţa unei planete, luată singular, combinată cu câmpul zodiacal în care se află la un anumit moment, fie în astrograma natală, fie tranzit. Emanaţia lilithiana este exact influenţa lui Lilith în fiecare zodie, în parte. Și aşa cum spuneam, emanaţia diferă în funcţie de elementele astrale prezente în acel câmp. Putem să îi numim şi locuitorii caselor astrale.
Toate acestea fiind spuse, referitor la setările deja prezente în cămpul lilithian, am observat că Lilith are puţin efect asupra celor care au şi Soarele în aceeaşi zodie cu ea, de parcă atăt cât e acasă proprietarul, ea nu ar avea atâta autoritate, impact, așa cum, probabil și-ar dori.
De asemenea, relaţia ei natală cu Luminariile este util a fi observată, în cazul în care Soarele sau Luna se află altundeva pe astrogramă. De aceea trebuie făcută o altă distincţie când vorbim despre Luna Neagră în zodii însă nu vom analiza aici toate posibilităţile în care Luminariile se pot aşeza în astrograma natală în raport cu Lilith.


Fenomenul #Lilith  nu este usor de inteles! Din acest motiv, dupa ce mi-am petrecut ani studiind-o,  si lunide zile scriind despre ea, imi vine greu sa ma rezum simplist! Iti recomand, spre aprofundare, unica carte despre Lilith aparuta in Romania pana in acest moment: cartea mea!  

Despre Emanația lui Lilith în Capricorn, spuneam, de asemenea... 
Dacă este un teritoriu în care Lilith poate produce rezultate slabe, atenuate, acesta este lucidă şi focusata zodie Capricorn. Nu merge prea bine cu deraierea de la direcţie pentru că nativii sunt, din setări, orientaţi către un scop-doua; nu optzeci dintr-o dată!
 Sigur, le poate încetini şi mai mult traseul, cu felurite piedici marca Lilith, dar asta îi va face pe Capricorni şi mai prudenţi şi mai rezistenţi. Şi cum sunt buni planificatori, reuşesc relativ uşor să se reaşeze pe orbită, în cazul în care sunt luaţi de val. Cel mai mult le zgândăre ego-ul financiar, succesul, şi le poate flutura pe sub nas reuşite mai rapide şi mai proeminente decât normal.
Dar Capricornii nu se lasă năuciţi atât de tare; ştiu că o viaţă planificată, e predictibilă şi, deci, e sigură. Pe unii nativi îi amăgeşte, totuşi, să acceseze resurse pentru care plătesc enorm, îndelungat; îi ademeneşte să accepte poziţii sociale de unde, odată expuşi, pot să fie manipulaţi uşor şi imaginea lor publică să fie observată constant și nominată permanent.
Lilith caută nevoia de autonomie, de independență şi îi poate depista acestui nativ mici filoane prin unghere, astfel încât să îl direcţioneze către acestea, în mod ostentativ, brusc,  încât să nu îl mai facă atent la riscurile pe care le necesită o astfel de mişcare! Nu e nimic rău să fii pe buzunarele tale, să te gestionezi singur! Acesta e marele vis capricornian! Însă, să nu fii atent la riscuri, asta nu mai e tipic! Deloc înțelept!
Soarele dacă este în aceeaşi zodie cu Lilith e infuzat, fie către suprasolicitare în muncă, fie care control exagerat, tipicărism. Lilith caută să îl prindă pe nativ cu garda joasă amplificându-i neîncrederea în lume, îi întunecă optica despre orice, făcându-l şi cârcotaş şi nemulţumit de nimic, cu nimic! Asta e suficient pentru ea!
Deşi unii nativi reușesc paradoxal de multe cu efort propriu, joasele frecvente îi fac, în general, să vadă viaţa ca pe o trudă, că totul se obţine cu greu. În viziunea asta, devin greu de înţeles, greu de pătruns, dificil de abordat, nişte singuratici şi plictisitori. Frica de a gesi, frica de a nu reuşi, teama de ridicol... sunt ingredientele favorite de Lilith să facă prindere şi să chinuie nativii!
                Luna în Capricorn în compania lui Lilith e alterată şi ea, şi principala slăbiciune pe care o accentuează este joasa autostimă, prudența exagerată, teama de nou.
Capricornii sunt refractari la schimbări, iar Luna Neagră îi sperie în primă fază cu necunoscutele ei, cu aparițiile ei improvizate, adâncindu-le și mai mult prudența și teama de (orice) nou. Acolo unde reuşeşte să surprindă intens, crează șocuri pe care nativii nu le gestionează prea bine, dar le pot păstra, ulterior, în dosarul cu repere după care să îşi construiască mai departe existența! Un soi de”Așa Nu”!
Ulterior, dacă nu ţin cont de experiențele prin care a trecut, toate aceste amintiri-emotii acumulate se pot transforma în viitoarele frici ale Capricornilor și, deja e minunat pentru Lilith!





[1]  Emanație - o energie care are o anumită caracteristică, anumite proprietăţi, o energie cu o anumită inteligență. Emanaţiile pot fi văzute precum nişte setări intrinseci, ca mod de reacţie, ca mod de răspuns la anumiţi stimuli, în  anumite experienţe.
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul tau este deosebit de important pentru mine.
Multumesc!